Informatie zomer

Voorjaars- of een zomervakantie in La Chapelle d’Abondance is garantie op frisse lucht, prachtige vergezichten, onuitputtelijke outdoor mogelijkheden en genieten van de natuur.

Niet alleen voor degene die enthousiast wordt van uitdagende wandelingen, mountainbike of raften, want ook de mondaine plaatsen Montreux, Evian les Bains en (het meer) van Genève liggen binnen handbereik en zo komt ook de op luxe ingestelde vakantieganger ruimschoots aan zijn trekken.

Zwemparadijs
Zwemparadijs Aquatic Center Form d’O in Châtel met verwarmde binnen- en buiten zwembaden, fitness ruimten, sauna’s, hammams en massage douches.

Thermaalbaden:
Thermaalbaden van Bain de Lavey en Thermes Parc les Bains du Val d’Illiez liggen dicht in de buurt, in Zwitserland. Voor degenen die lekker willen ontspannen in het heerlijke buiten water van 35°C, of liever ontspannen in de verschillende hammams, sauna’s, of genieten van een massage.

Val d'Illiez

Wandelen:
Er zijn legio wandelroutes voor iedere wandelaar, van fanatiek tot recreant. Een ontspannen rondje langs Lac d’Arvouin of een georganiseerde hiking trip? Op het Office de Tourisme is een boekje beschikbaar met ruim 40 wandelroutes.

Lac d'Arvouin

Bergbeklimmen:
Zoek je het liever hogerop? Ga dan bergbeklimmen!  Er zijn veel routes voor beginners en gevorderden,  al gelang je wensen en ervaringsniveau. Eventueel begeleid door professionele berggidsen.

Via Ferrata:
Een kruising tussen rock klimmen en klauteren en een geweldige activiteit. Er is een een prachtige route in La Chapelle d’Abondance en een korte route voor beginners bij de abdij in Saint Jean D’Aulps.

Via Ferreta

Wielrennen:
De Tour de France slaat ieder jaar zijn kamp op in de nabije omgeving. In 2016 was de eer aan Morzine. Voor de wielrenner die niet terugdeinst voor een flinke beklimming, zoals de Col de Corbier, of een snelle afdaling is er geen mooiere omgeving denkbaar.

Mountainbike:
In de omgeving zijn ruim 380 kilometer aan mountainbike tracks, van rustige paden tot pikzwarte afdalingen, alle goed aangeven met borden. In de zomermaanden kunt u vaak met één van de  stoeltjesliften met uw (gehuurde) mountainbike omhoog.

Mountainbike

Fantasticable:
Comfortabel in een tuig geïnstalleerd, suis je met een snelheid van bijna 100 kilometer per uur en op een hoogte van 240 meter over het naastgelegen Le Plaine Dranse. Geopend zolang de weersomstandigheden het toelaten.

Parapente vliegen:
Laat je begeleiden door in vrije vluchten gespecialiseerde piloten tijdens een luchtdoop met een tweezits vlucht, voel de frisse bergbries op je gezicht en geniet van het zicht van bovenaf op de bergdorpjes.

Fantasticable

Watersport:
Het meer van Genève is nog op geen 30 minuten rijden van La Chapelle d’Abondance maar ook Montreux, Evian les Bains, Thonon les Bains liggen dicht in de buurt. Er zijn leuke strandjes, mooie jachthavens, zwembaden en vooral veel, heel veel watersportmogelijkheden. Zeilen, waterskien, boottochtjes, of huur zelf een bootje, wat je maar wilt. Wanneer u op zoek bent naar spanning en sensatie, kunt u een dagje gaan raften. In de richting van Thonon les Bains, worden diverse rafting trips aangeboden. Wildwatervaren onder begeleiding van een ervaren instructeur.

Vissen:
Tegen een geringe betaling kunt u uw hengel in diverse meren uitwerpen.

Raften

Golfen:
In Genève is één van de mooiste en meest exclusieve golfcourses ter wereld, of kiest u liever één van de vele omliggende golfbanen in Zwitserland en Frankrijk zoals in Evian of Avoiraz ?

Golf

Tennis:
Lekker een uurtje tennissen op één van de 5 buitenbanen van Châtel .

Paardrijden: 

Leuk voor groot en klein, bij de paarden- & ponyclub kunt u onder deskundige begeleiding van professionele instructeurs leren rijden.

Boerderij bezoekje:
In La Chapelle d’Abondance is het mogelijk om bij de bekende Abondance kaasboerderijen een kijkje te nemen, ook de geitenkaas- en wijnboerderijen zijn een bezoekje waard.

 La Chapelle d’Abondance

Vraag bij het Office de Tourisme wat de mogelijkheden zijn want dit is nog maar een greep uit het gevarieerde aanbod. In de zomer zijn er in La Chapelle d’Abondance en omgeving een berg aan activiteiten! In de appartementen liggen mappen met alle nodige informatie, maar u kunt natuurlijk ook een bezoekje aan het Office de Tourisme brengen welke is gelegen in het centrum.