Welkom

De appartementen liggen in het gezellige La Chapelle d’Abondance in het département Haute Savoie (Region Rhone Alpes) op een hoogte van 1020 meter. La Chapelle d’Abondance is gelegen tussen Châtel, het kloosterdorp Abondance en ligt op de grens met Zwitserland. Badplaatsen Evian les Bains, Thonon, Montreux, Lausanne, het historische stadje Yvoire, maar ook de gezellige bergdorpjes Les Gets, Avoriaz en Morzine (bekend van de Tour de France) liggen op circa 30 minuten afstand. Genève (Zwitserland) ligt op 70 km.

Het skigebied van La Chapelle d’Abondance hoort bij het omvangrijke gebied van Les Portes du Soleil. De ‘poorten van de zon’ geven met 650 kilometer aan pistes toegang tot één van de grootste skigebieden ter wereld. De ANWB beschouwt het skigebied als sneeuwzeker. Voor het skigebied kan gebruik worden gemaakt van diverse liftpassen, een overzicht hiervan vind u op de piste info pagina. Langlaufers en wandelaars hebben in La Chapelle d’Abondance en omgeving een ruime keuze uit prachtige tochten. Er is 40 km goed onderhouden loipes om te langlaufen en maar liefst 85 kilometer om te wandelen met of zonder sneeuwschoenen.

Le Petit Yeti II

Voorjaar- of zomervakantie, in La Chapelle d’Abondance is garantie op frisse lucht, prachtige vergezichten, onuitputtelijke outdoor mogelijkheden en genieten van de natuur. Kortom; de welbekende accu opladen en ultiem ontspannen. Wie wil er nu niet gewekt worden door het gefluit van de vogels en het rinkelen van de koeienbellen? Voor overige informatie voor uw voorjaars- of zomervakantie verwijzen wij u naar de zomer pagina.

Nergens kan men zo lekker eten als in Frankrijk en de gastronomie van deze streek is dan ook zeer beroemd en daarbij ook de wereldberoemde kaas, die de naam Abondance draagt. De voortreffelijke wijnen zijn legendarisch en hoeven niet perse duur te zijn.

La Chapelle d’Abondance is makkelijk te bereiken met de auto en ligt op circa 940 km vanaf Utrecht. Genève airport ligt op 70 km en er zijn dagelijks vluchten vanaf Schiphol met KLM en Easyjet. In de wintermaanden vliegt ook Transavia vanaf Rotterdam naar Genève. U kunt in Genève een auto huren of een taxi nemen. Overige informatie hierover kunt u vinden op de route pagina.

Le Petit Yeti I