Praktisch

Lekker eten in La Chapelle d’Abondance ??

De verschillende restaurants bieden kwaliteit-, traditionele- en een lokale gerechten met verse producten. De restaurants van La Chapelle d’Abondance staan alom bekend om het goede eten, vanuit Genève komen ze hier zelfs om te lunchen of te dineren.

Enkel tips:

  • Les Cornettes, zeer goed restaurant met verschillende menu’s voor een redelijke prijs. In de brasserie zijn de wat meer eenvoudige gerechten te verkrijgen (www.lescornettes.com).
  • Vis, vlees, salades evenals specialiteiten uit de Haute Savoie,  geniet van de gastronomische gerechten in het restaurant van L’Ensoleillé (www.hotel-ensoleille.com). 
  • Bij de Taverne kunt u terecht voor een pizza, hamburger, kaasfondue, Berthoud of heerlijke croute gerechten (latavernedicietdailleurs.com).
  • In Le Fer Rouge kunt u eerst beneden in de bar een drankje nuttigen, hier verkopen ze zelf gebrouwd bier. In het restaurant hebben ze heerlijke gerechten zoals de Avalance,  vlees-, vis- gerechten maar ook specialiteiten uit de Haute Savoie (https://fr-fr.facebook.com/leferrouge/).
  • Bij L’Atelier de Jacky Restaurant à La Chapelle d’Abondance, is de menukaart en wijnkaart top en de  gerechten zijn fantastisch van smaak en van opmaak (www.atelier-jacky.fr).
  • Gelegen aan de voet van het skigebied Crêt Béni aan de Chapelle d’Abondance, ligt het geheel vernieuwde Le Clos Savoyard, proef de specialiteiten uit de Savoie en ontdek de warme sfeer van deze oude boerderij (www.leclossavoyard.com).

Natuurlijk zijn er in La Chapelle, Abondance en Châtel nog een groot aantal restaurants, voor ons te veel om te omschrijven. In de appartementen liggen verschillende folders over een groot aantal restaurants.

Restaurant    Restaurant    Restaurant

In La Chapelle d’Abondance is er een bakker, supermarkt, apotheek, verschillende souvenirwinkeltjes en sportzaken waar u uw wintersport materiaal kunt kopen of huren.  In Abondance zit een heerlijke slager (Maulaz Jean-Marie) met lokale producten, vlees, vleeswaren, heerlijke paté de campagne, maar ook dagschotels.  Natuurlijk vind u in Châtel ook een groot aantal verschillende winkeltjes.

Bij de Intermarche kunt u tanken, dit is een onbewaakt tankstation die 24 uur per dag is geopend.

Pinnen kunt u bij Crédit Agricole in Châtel of Abondance. Wij raden u aan om naar Abondance te rijden omdat u daar makkelijk voor de deur kunt parkeren.

Proxi supermarkt
Proxi La Chapelle
– Maandag t/m zaterdag: 8.00 tot 12.30 uur en 15.30 tot 19.30 uur.
– Zondag: 8.00 uur tot 12.30 uur.

Intermarche supermarkt
Intermarche La Chapelle d’Abondance / Chatel:
– Maandag: van 14.30 tot 19.00 uur.
– Dinsdag t/m vrijdag: van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.30 tot 19.00 uur.
– Zaterdag: van 9.00 uur tot 19.00 uur.
– Zondag: van 9.00 tot 12.00 uur.

Le Fournil bakkerij
Brood
en banketbakker Le Fournil:
– Maandag t/m zaterdag: 6.45 tot 12.30 uur en 15.30 uur tot 19.00 uur.
– Zondag: 6.45 uur tot 12.30 uur.

Markt Châtel
Markt:
Woensdag: Châtel, 9.00 tot 12.00 uur .
Vrijdag: La Chapelle d’Abondance, 9.00 tot 12.00 uur.
Zondag: Abondance, 9.00 uur tot 12.00 uur.

Voor de Intermarche rijdt u richting Châtel, bij de rotonde neemt u de 1e afslag rechts (naar beneden) richting Linga en Pre La Joux, na circa 500 meter licht links boven van u de supermarkt.

Openingstijden zijn onder voorbehoud, in het hoogseizoen kunnen er aangepaste openingstijden zijn, vaak blijft bijvoorbeeld de Intermarche dan de hele dag open. Veel winkels sluiten in Frankrijk van 12.00 tot 14.00 á 14.30 uur.