Piste Info

650 km pistes, skiën in 2 landen, dit maakt Portes du Soleil tot één van de grootste skigebieden van de wereld, en voor het hele gebied zijn er op het gebied van skipassen verschillende mogelijkheden.

Bekijk hier de pistekaart van het Portes du Soleil gebied. Ontdek de gevarieerde afdalingen, mooie tochten en liftvoorzieningen. De interactieve pistekaart laat zien welke liften geopend zijn.

Ski map Portes du Soleil

Skipas La Chapelle d’Abondance:

  • Met deze pas kunt u skiën in het gebied van Crêt-Béni, Braitaz en het Zwitserse resort Torgon.
  • Het Crêt-Béni gebied ligt voor het appartement Le Petit Yeti II en heeft gemakkelijke groene pistes voor de beginners tot rode pistes voor de gevorderde skiër.
  • Voor het Braitaz/Torgon gebied stap je op de Panthiaz lift, deze ligt schuin tegenover het appartement Le Petit Yeti I. Hier kan men genieten van het skiën tussen de bomen en de pistes zijn hier heerlijk rustig.

+/- 75 km piste, een gezinsvriendelijk skiresort.

Skipas Evasion:

  • Naast bovengenoemde gebieden kunt u via Braitaz/Torgon naar Super Châtel, Barboussine en in Zwitserland naar Morgins en Champoussin. De grens ligt bij “la Pointe de l’Au”.

+/- 230 km piste tussen Frankrijk en Zwitsterland.

Skipas Châtel: 

  • De skipas van Châtel Liberté geeft toegang tot 43 skiliften en 46 pistes met een totale lengte van circa 83 km. De Espace Liberté skipas is geldig in het gehele Châtel skioord, het Zwitserse Torgon, de zone van Le Corbeau van het Zwitserse skioord Morgins en la Braitaz van La Chapelle d’Abondance.

+/- 130 km piste tussen, La Chapelle, Torgon, Morgins en Chatel. 

Skipas Portes du Soleil:

  • Skiën van dorp tot dorp, van dal tot dal en zelfs van land tot land. Vanaf het Braitaz gebied kunt u skiën in het gehele gebied met ongeveer 650 kilometer aan pistes, verdeeld over Frankrijk en Zwitserland. La Chapelle d’Abondance, Châtel, Morzine, Les Gets, Avoriaz zijn enkele dorpjes die zich in dit gebied bevinden.
  • Via de Linga-, Pre La Joux- of de Pierre-Longe lift, allemaal gelegen in Châtel,  heeft u direct verbinding met het skigebied van Châtel, Avoriaz, Morzine en Les Gets.

+/- 650 kilometer piste, 12 resorts.

Zowel de beginnende- als de gevorderde skiërs en snowboarders komen aan hun trekken in het gebied.

Langlaufers, wandelaars en sneeuwschoenlopers hebben in La Chapelle d’Abondance en omgeving een ruime keuze uit prachtige tochten. Er is +/- 40 km goed onderhouden loipes om te langlaufen en maar liefst 85 kilometer om te wandelen met of zonder sneeuwschoenen.